Spödiskution

Klickade in på ponnysanning.se och såg deras inlägg om "spödebatten". Tänkte bara skriva vad jag tyckte om det , här. Särkilt debatter i ämnet ridsport är ganska intressant. Alla tycker verkligen OLIKA. Egna åsikter liksom. Det ska man acceptera.
 
Vad jag tycker? Jag rider aldrig med spö. Har gjort det nån gång. Faktiskt på en hopplektion för ett tag sen. Hästen SOV. Jag "använde" det inte på honom utan hade det där, bara vilandes på låret. Då inser han att han inte kan lata sig, haha. Jag använder det typ aldrig längre, funkar jättebra utan! Jag har haft spöt i handen på nån träning eller tävling men använder det inte. Jag glömmer av att jag håller i det. Jag koncentrerar mig på själva jobbet.
 
Sen kan man ju "peta", men aldrig slå eller piska. Usch och fy. Hur blir reletionen mellan häst och ryttare då? Att man slår hästen till att den gör vad man själv vill? Hur är sammarbetsviljan då? Hästen kan få fel uppfattning och kan känna sig tvingad till grejer.. Är inte själva ridningens syfte att sammarbeta med hästen? Att ha så kul som möjligt? Att lära sig nya grejer och känna sig stolt över det, att man inte satt där och slog med spöt. Det tycker jag. Man känner sig mer proffsigare om man klarade det utan det "där lilla extra hjälpmedlet". Det gör jag.
 
Sen finns det undantag. Alla tycker ju olika. Alla. Vad tycker ni om i detta område?
 
Däremot sporrar. Finns det något mer motbjudande? NEJ. uääk ;s
 
 
 
Man kan göra vad som helst utan, till exempel spö. Bara att kämpa och sätta nya mål. Tydligen kan man hoppa med bara grimma också, Lätt som en plätt. :)
 
- Badass utan hjälm.. men yolo hihi


Namn:

E-postadress: (Obligatorisk & osynlig)


Blogg/hemsida:


Kommentar:

Ladda ner en egen bloggdesign gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo