Höstmys



Gbg

Sitter på tåget in till Gbg nu. Ska köpa ett par nya skor och en jacka tror jag. 

Alicia var helt okej idag. Var lite jobbig i vänster varv i början.. Anade eventuell träningsvärk från igår, så vi tog det ändå hyfsat lugnt. Hon var superfin i slutet! 

Katten red jag ju också. Han var sådär "ponnyjobbig" i början och gick på sidan vid fattningarna osv, men tillslut fick jag bukt på honom och han pinnade på som en liten dressyrponny tillslut! 

Åker till Olivia och träffar henne och Johanna lite senare. Tar det lugnt till skillnad från alla andra på denna halloweenkvällen haha!


Gulle

In action

Klar med stallet nu. Nu blir det att rida hästarna! 



Halloween

Godmorgon! 
Jag kom hem sent igår så han inte blogga om träningen för Christian innan jag somnade haha.. Men det gick bra! Vi gick igenom mycket med sånt jag ska jobba med på vardagen. Mycket lärosamt och jag fick verkligen känna på skillnaden i slutet, så det märkes när man gjorde rätt. 
 
Idag så ska jag rida Alicia och även min kompis d-ponny. Ska försöka bli klar med stallet tidigt så att jag inte behöva stressa in till stan sedan. Ska nämligen köpa jacka och skor. Ikväll tror jag är med Olivia och nån mer kanske? Chill dag.
Vet ni att det är halloween förresten? ;-)
 
 

With My darling



Nya dojor

Har precis kommit hem från stallet. Alicia fick nya skor vid tolv tiden och jg passade även på att göra stallet, innan jag släppte ut henne i hagen igen! 

Ska ha en liten städdag idag hemma, ser ut som tredje världskriget i mitt rum, hehe.. Eftersom jag mår mycket bättre idag så åker jag och mamma ut till Hasse i eftermiddag och hälsar på honom också. Äntligen haha! 

Rider dressyrlektion för Christian ikväll på Alicia också.. Jättekul! 



Segare än segast

Hej igen.. Förlåt för att jag inte bloggat så mycket idag. Har haft världens jä*la mensvärk hela dagen. SÅ himla tyiskt! Åkte till stallet mitt på dagen och fixade allt, i världens segaste fart haha.. Hade fortfarande sjukt ont fast jag hade tagit två alvedon.
Jag red inte idag.. Dock så var Alicia tvungen att röra på sig, så jag longerade henne. Inte så stor ansträngning för mig heller.. Ibland är det bra med annat arbete än när jag sitter på hästen. Annorlunda träning och väldigt bra för kontakten mellan oss. Det är jättebra att träna horsemanshipet! Hon lyssnade jättebra på mig och skötte sig super! Något bussprång sådär nån gång, men bara av ren gläjde, haha sötis! Efter longeringen i paddocken så gick på en liten promenad också. Lite miljöträning skadar inte heller. 
 
Efter stallet åkte jag hem och suttit hemma sen dess. Skulle egentligen åkt ut och hälsat på Hasse.. Men hade verkligen ingen ork i kroppen efter denna jäkla konstanta smärtan! Dock så lovade mamma mig att vi åker ut till Hasse imorgon tillsammans, då vi tar bilen, istället för att jag tar bussen. 
 
Under denna långa hemmavistelsen i soffan idag så hittade jag en ny serie som jag började titta på. "The 100", heter den. Den är superbra! Ett tips, verkligen!
 
Min kvväll kommer fortsätta se ut såhär.. Så vi hörs imorgon, godnatt! 
 
 

Höstmys




Lov, lov, lov

Åh vad jag älskar lov haha! Man har hela dagarna på sig, bara ta det lugnt och göra allt utan stress. 
Vaknade vid tio typ och nu har jag suttit och ätit en lååång frukost och kollat på en favoritfilm, har ni sett Divergent? Hur bra som helst!! Ett riktigt tips. 

Nu ska jag dra mig till stallet och fixa stallgrejer, pyssla om Alicia lite och sedan släppa ut henne i hagen. Sedan åker jag och träffar Hasse. Ska bli sååå underbart att träffa honom, lille plutten. 
Tänker att jag rider Alicia ikväll, då det blir lite jogging/ lättare arbete för hennes del. Ska rida dressyrlektion för Christian på Alicia imorgon, så då vill jag spara på hennes krafter. Vi hopptränaför ju trots allt igår också hehe. 
Riktiga stalldagar detta haha, but IT makes me feel good!



Kvällens hoppträning för Malin

Kom precis hem.. Med ett stort leende! Hoppträningen ikväll för Malin gick super!! Alicia var lika duktig som vanligt, men idag vill jag faktiskt klappa mig själv lite på axeln.. Tyckte jag tog in det Malin sa väldigt bra och verkligen koncentrerade mig. Ibland får man berömma sig själv också! Lär mig verkligen mycket när jag tränar för Malin, hon är superbra! En av mina favorittränare hittills :-D 
 
Detta bor dagens sista inlägg.. Ska äta lite god kvällsmat och sedan hoppa in i duschen ( man luktar inte viol efter ett sånt här pass, haha..) Vi hörs imorgon ! 
 
 
Här är lite klipp från kvällen.. Vi hoppade lite linjer och bågar och tillslut satte ihop att till en bana! Superrolig träning!
 
 

Känslostormar

Gick in på min gamla dator och hittade massor med gamla bilder på mig och Hasse. Gud vad jag saknar honom.. Trots att jag hälskar på ibland så är det ändå inte samma sak. Förut träffades vi varje dag.. Det är tufft. En tröst är ju att han har det jättebra på sitt nya ställe.
 
Får en klump i halsen när jag tittar på dessa bilderna.. Åh vad jag saknar detta! Vi hade kul varje dag och han var verkligen min bästa vän! Älskade ponny och så himla underbara minnen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAHA vet ni hur kallt det var när vi hade denna photoshooten?! Dog.. Men kul var det!
 
 
 
 
- första gången vid hoppade 1,35! Var så stolt hihi :-)
 
 
Alla dessa tävlingar.. Så JÄVLA roligt! 
 
 
 
 
Busigaste ponnyn haha, nutteeee<3
 
 
 
 
 
 
 
HÄR snackar vi gamla bilder!
 
 
 
 
 
 
Älskar denna ponnyn!
 
Åh måste visa dena videon också som jag hittade! Det är i januari 2013 efter hans vintervila. Var sååå nöjd efter denna hoppningen haha! Ovetandes om våran korsgalopp och världens fart hehe.. Så himla roligt var det! Kolla bara på Hasse, den ponnyn om någon utstrålar glädje!
 
 
 

Tisdag

Godmorgon! Eller.. dag? Klockan är ändå två och jag har redan hunnit med mycket! Vaknade vid nio och gick ut och sprang, vart jag nu fick den energin ifrån.. Sedan åt jag frukost länge och kollade på tv lite. Åkte till stallet vid tolv och fixa stallet och släppte även ut Alicia i hagen. Vi gick en liten promenad också så att hon fick sträcka lite på benen efter igår, inför hoppträningen ikväll! 
 
Nu har jag suttit hemma en stund och åtit lunch och nu ska jag passa på att städa mitt rum och pyssla lite.. Sånt jag inte hinner med på vardagarna. Visst är lov underbart? :-D
 
-gammal sommarbild... åh vill ha värme!
 
 
 
 

Dagens ridpass

Idag tänkte jag rida Alicia, under ett lite lättare och lösgörande arbete.. Blev nästan tvärtom. I början var hon jättepigg och var lite med bakbenen i luften nån gång. Skrittade bara ut en sväng igår så hon hade mycket energi. Hon var jättesår att hålla ihop och ville mest köra i sin egen fart haha.. Jag fick jobba en del, och i slutet var hon jättefin och lyssnade mer på mig! Så det passet som skulle bli hyfsat lugnt idag, blev ganska svettigt för oss båda! Ibland behöver man sånhär pass också. Sedan har jag bara haft henne i tre veckor också, vi känner inte varadra helt, och det kommer ta ett tag såklart. Men just nu är det viktiga att just lära känna varandra och lösa just sånhär pass precis som vi gjorde idag! 
 
Imorgon tränar vi för Malin i Stenungsund och det ska bli riktigt kul! Alicias förra ägare Anja och hennes mamma kommer även och hälsar på Alicia. Hade också saknat henne, fina tjejen! 
 


 

Min helg

Precis kommit hem och kastat i mig middag, verkligen haha! Var super hungrig.. Varit i stallet hela dagen. Fixade och grejade mycket, pysslade om Alicia länge, red ett långt pass, putsade efteråt. Ibland behöver man sånahär dagar, där man gör allt i lugn och ro. 
 
I lördags så var jag också länge i stallet och red även Agnes ponny, Attyrory Black Cat, eller Katten som alla säger! Var riktigt roligt att rida ponny igen, för första gången på väldigt länge! Jisses, har jag ridit på en sån liten när jag red Hasse? Hihi fanns liksom inget att sitta på. Efter min långa stalldag i lördags så åkte jag och en kompis till några andra kompisar i Gbg, vilket var kul!
Gårdagen, alltså i söndags, så såg min dag nästan likadan ut. Stall, och sedan träffade jag Emma, som jag inte träffat på ca 1000 år. Vi kollade världscupen i Helsinki ( som de hästnördar vi är hehe ) och sedan så sov jag hos henne. Gud, när man inte träffats på så länge så kan man prata hur länge som helst!
 
Detta är hur min helg har sett ut.. Ska bli såå himla skönt denna veckan, för nu är det LOV!
 
Fina tjejen i rosa lindor! Tur att inte mina tränare sett detta.. ;-)
 
 

Bloggen lever

Heeej igen!
Ber om ursäkt för att jag verkligen inte har uppdaterat.. Vad kan jag säga..? Livet kom imellan, varit med kompisar och ridit, det vanliga. Brukar bli så på helgen. 
 
Ska åka till stallet nu och rida Alicia, så ska uppdetara rejält med bra inlägg när jag kommer hem sedan! Vi hörs :-)
 
 

Lite gott och blandat

Nu ligger jag här i sängen mitt i natten och är helt klar vaken.. Så varför inte göra ett tidsinställt till imorgon? 

Ett litet sådär halvonödigt inlägg skadar ju aldrig.. 

*Den 18/12 åker jag ner hem till pappa i Anu Dhabi och firar jul där.. Hjälp asså, har inte firat jul hemma i Sverige sedan år 2011 haha! 2012 var vi i Sydkorea, 2013 var vi i Dubai och nu Dubai igen! Gillar julen så måste erkänna att jag kanske saknar att fira jul på ett ställe där det är vit snö och lite småkallt, men såklart är det härligt att komma ifrån Sverige ett tag också ;-) 

* just nu är jag inne i en fas då jag äter onyttiga grejer.. Typ godis och sånt, ajaj not good. Det blir lätt så när jag är i en stressig period.

* Ska köpa mig ett par primeboots nu. Har alltid sagt att jag inte vill köpa ett par bara för att alla har dom.. Men jag får ge vika nu när jag inte hittar några andra skor! Och dom är faktiskt jäkligt snygga!! Frågan är bara.. låga eller höga? Svarta eller bruna? Hjääälp

Lite halvknasiga inlägg men det är i alla fall uppdatering hehe! 

Halvrandom inlägg = halvrandom bild

Lördag

Godmorgon! 
Vaknade för en stund sen.. Sovmorgon, verkligen! Idag så åker jag och rider Alicia först, tänkte rida lite markarbete med bommar och lite sånt. Ett typiskt lördagspass. 
Ikväll ska jag träffa lite kompisar i Göteborg. Blir nog en jättebra lördag! 



Höstlöv!

Hello darlingssss
Äntligen är det höstlöv! Woho! 
Har precis varit i stallet och ridit stortjejen. Blev ett styrkepass idag med mycket galopp och hon skötte sig super! Jag hade dock lite svårt att koncentrera mig då jag inte var ensam i ridhuset, varav en red lektion då man måste hålla sig på avstånd.. Det löste sig tillslut hon pinnade på riktigt bra! 
Ingen tävling på gfrk imorgon, då det blev ändrade planer. Vill även vänta lite... Men snart så!  

Ikväll ska jag äta middag med familjen. Vi ska beställa Thai, vilket jag verkligen inte klagar på hehe! Lugn fredagskväll med familjen behövs också ibland:) 

Åter igen.. Äntligen är det lov!! Spendera mycket tid hos Alicia och även hos Hasse som jag inte riktigt hinner på vardagarna när jag går i skolan. Så det är underbart! Ha ett riktigt härligt lov nu!



 

Favoritfredag

Finally! Det är fredag. Haha, känns som jag varje fredag säger hur mycket jag älskar den dagen, but I really do! 

Slutar tidigt idag och åker till stallet direkt efter skolan och rider Alicia. Lite fredagstrim och kanske en liten skrittur ute , om vädret då tillåter.. 
Sedan på kvällen ska hela familjen äta middag tillsammans. Lite kvalitétstid med de nära och kära skadar aldrig! 
Dagen är inte mer spännande än så, men hur mysig som helst. 
Puss o kram från en glad Cicci! Njut av fredagen nu! 



 

Tur i oturen

Heeeej igen, efter en halv dag typ.. När jag kom hem förut så åt jag och sen drog mig till stallet. Fixade och hann bara gå lite med Alicia innan mamma kom och hämtade mig för att vi skulle åka till doktorn. Gjorde inte så mycket att Alicia fick sin vilodag idag stället, då hon verkligen förtjänar det efter träningen igår! 

Var ju hos doktorn, som sagt. Hon sa att det inte var någon ögoninflammation!! Utan en något större irritation/infektion, alltså inget smittsamt, så får gå till skolan imorgon. 
Min axel trodde hon att jag hade överansträngt.. När jag tänker efter så verkar det ganska realistiskt. Hade inte ridit aktivt sen i juni och sen rider en fullt igång häst nästan varje dag i snart tre veckor.. Min kropp var helt enkelt ovan. Tror vi.. Skulle göra en massa rörelser som läkaren visade, även om det gjorde ont. Så som tur var det inget annat!

Ska ta det lugnt nu och dricks te och kolla på teve.. Underbar känsla, att bara ta det lugnt. 


Skrutten ute i hagen!

Stanna hemma-dag

Godmorgon! Har precis kommit hem från skolan. Gjorde matteprovet och nu hem igen. Har ögoninflammation så får inte vara i skolan. Det är smittsamt. 
Ögoninflammation och antagligen någon muskelinflammation i axeln.. Det går bra med hälsan nu..

Men ganska skönt att få åka hem. Då kan jag fixa stallet och rida tidigt och få för första gången på väldigt länge en helt lugn kväll. Bara ta det lugnt!  



Hoppträning för Christian 22/10-14

 

 

 

Är faktiskt riktigt nöjd med källens hoppträning! Alicia var super fin och posetiv. Dock tyckte jag att min ridning har varit bättre alltså.. Om man kollar noga så ser man att jag lutar mig framåt lite överdrivet ibland.. Har jätteont i min högeraxel som gör att det "stramar åt" när jag spänner ryggen mer bakåt.. Kanske en lame ursäkt, men har haft ont i axeln cirkus en och en halv vecka nu.. Mamma tjatar på mig att vi ska kolla upp det, så i guess vi får göra det!

Annars är jag supernöjd! Jisses vad jag saknat detta.. Hade glömt av hur kul detta är!? 

 

Hasse

Nu när jag inte skriver så mycket om Hasse längre betyder det inte att vi glömt av honom. Tvärtom.. Tänker på honom varje dag. Visst, jag har vant mig nu att han går där ute på sin lösdrift men det är ändå tufft att bara släppa allt. Allt vi byggt upp, alla grejer vi kämpat med. Allt är bortblåst. Det är fortfarande jättetufft för mig. 

Just nu lägger vi fokus på att han ska friskna till och må bra! Det är förstås huvudsaken. Han har sina hästkompisar och fri tillgång till mat, sovplats i mjukaste halmen och stora hagar hela tiden! Han mår bra ! 
Framtiden är fortfarande oklar. Kommer han kunnas ridas så smått i framtiden eller inte? Ingen vet än. Allt vi vet nu är att han aldrig får tävla igen, vilket triangelmärkning innebär. 

Ridbar eller inte, kommer aldrig släppa honom, min älskade ponny. 





Tidig morgon

Godmorgon hälsar ett gående lik, nämligen jag. Shit vad jag är trött. Förhoppningsvis piggnar jag till.. 

Idag så går jag i skolan till väldigt sent. Fyra o'clock it is! På kvällen blir det hoppträning för Christian och är mer än taggad! Alicia har varit så fin dessa dagar så förväntar mig samma även ikväll! Finisen! 

Det är också kul att jag fick många läsare på inlägget igår om dressyrtränare aka psykobitch.. Hehe. Sjukt det där.. 



Ridsportens baksidor

Måste verkligen skriva om detta... Denna sport och livsstil, har som väldigt många andra sporter, baksidor. I ridsporten lär man sig handskas med dessa stora djur. Hästar som blivit uppfödda i närhet av människor är i stort sätt inte elaka, agressiva eller våldsamma på något sätt. Fine , en ponny nafsar dig i fickan efter mer godis, men en häst som haft bra vilkor i sitt liv, träffat på snälla människor, skulle aldrig göra en grej mot en mäniska med tanken att vara elak. Egentligen skulle dom ju kunna springa över en med deras flera hundra kilon, sparka dig i huvudet eller vad som helst. Men gör dem de?
 
Finns så extremt många människor som missbrukar just detta. Slår djuren, använder "plågsamma genvägar"  i ridningen som gör att hästen ska gå exakt så man vill. 
 
Nu ska jag berätta några utav mina egna sådana här upplevelser. 
Ibland kommer det en äldre dam till våran anläggning och lär ut dressyr. Hänger inte ut människan ( vilket jag över allt skulle vilja..) utan hennes namns förblir osagt. Jag har därmed all rätt med att skriva detta.  
 
För det första så gapar och skriker hon till sina elever. Exempel på repliker är: " KOM IGEN, DU KAN FÖR HELVETE INTE RIDA SÅDÄR, DU ÄR EN MES!" "SPARKA PÅ HONOM! UT MED TÅRNA OCH SPARKA HONOM MED SPORRARNA, SPARKA, SPARKA!" " SÅGA NER HONOM, SÅGA! HÄSTEN SER JU INTE KLOK UT NÄR HAN SPRINGER SÅ! SPARKA OCH SÅGA, FÖR HELVETE!" 
När man rider samtidigt som detta händer tänker man hela tiden på den stackarn tjejen på ponnyn som nästan gråter så mycket hon kämpar. Få höra att hon inte kan rida och att hon är värdelös på detdär! Hon ser ängslig ut och ponnyn lika så. Värst av allt är att mamma sitter bredvid. Hon sitter bredvid tränaren och bara sitter där när tränaren berättar om och om igen varför eleven ska göra så. 
Jag som mamma hade aldrig i hela mitt liv låtit mitt barn tränat för en sådan människa! Tränaren är ju rena mardrömmen. Har alltid fått lära mig att hitta samspel med hästen, få den gå rätt med hjälper och förståelse mellan människa och häst. ALDRIG våld. Detta är djurplågeri.
 
Utanför ridbanorna, uppe i stallet, har det även där hänt grejer. Vilket jag själv inte upplevt, men två av mina kompisar upplevt och varit med om. 
Samma elev och samma tränare. Den lilla tjej står och försöker få upp hästens ben för att kratsa ponnyns hov. Ponnyn lyfter inte benet. Då blir tränaren vansinning och slår hästen med en sopborste och sparkar på ponnyns ben. En kompis till mig ser detta och frågar vad tjutton hon håller på med? Då knuffar tränaren bort henne!! 
 
Att slå ett djur.. Alltså hur kan man? Hur hade hon känt sig om hon blev slagen med en sopkvast eller sparkad i sidorna om och om igen med sylvassa sporrar? Missbrukning om makt kallas det. 
 
Detta är bara ett fåtal av händelser som påträffat. Detta är helt sjuka grejer. Många på våran anläggning har bra koll på henne nu och jag kan säga att majoriteten INTE vill ha henne där. Nästa gång jag ser henna göra något illa, som att slå eller sparka en häst, då blir jag riktigt jävla sugen på att ta upp mobilen och filma som bevis. Djurplågeri är helt vansinnigt och även olagligt. Kan bli hur lätt som helst att anmäla henne. Vänta bara...
/ en riktigt arg Cicci
 
 


 

Världens bästa ponny

Precis varit hos Hasse. Guuuud vad jag har saknat honom. Verkade som han gjort desamma bär han kom gnäggandes mot mig och mamma när vi kom. Tog in han och borstade på honom och myste lite. Skojar inte när jag säger att har blivit fluffig som ett får haha! Vilken päls.. Han har även mot en såndär härlig ponnymage, eeh ja väldigt tjock då alltså. Älskade ponny!
Nu ska jag till häst nr 2 och rida henne! Som sagt ska vi göra lite förberedande arbete inför hoppträningen imorgon för Christian.  Bloggar när jag kommer hem ikväll!




Lyxfrukost

Försov mig imorse.. och missade den första lektionen, med provet... Får fixa provet i morgon istället. Nästa lektion börjar inte fören halv ett så åker då istället. Passade på att laga pannkakor, vilket var riktigt gott! 
 
Idag är en riktigt bra dag! Efter skolan så hämtar mamma mig vid skolan och vi åker ut till Hasse och hälsar på honom. Senast jag var hos honom var över en och en halv vecka sen! Har verkligen inte haft någon tid! Riktiga skuldkänslor och saknad.. Tyvärr har inte dygnet 48 timmar.. 
Efter det åker jag och rider Alicia. Förberedande pass inför hoppträningen imorgon. Ganska vardagslig dag haha :-)




Nöjd är bara förnamnet

Idag så gick det såååå himla bra när jag red Alicia. Hon lyssnade på allt och gjorde sitt yttersta! I och med att hon blev ordentligt lösgjort efter gårdagens pass så passade jag på göra ännu mer skolor och även styrkeövningar i galoppen. Dressyrhäst ;-) ? Hon var så fin och när jag öste beröm över henne ( vilket jag gjorde väldigt mycket haha) så bara hon frustade och tog i lite extra. Fina tjejen, med den inställningen. Säger det igen. Är helt kär i denna hästen! 
 
När man kommer ikapp verkligheten igen, inser man att en underbar tjock samhällskunskaps-bok ligger hemma på skrivbordet och väntar... Härligt. Så ser min kväll ut från och med nu och jag tror detta blir det sista inlägget för idag innan jag ska sova. Så gonatt på er!
 
Förresten så kommer det ett åsiktsinlägg imorgon som en väldigt arg Cicci skrivit.. Värt att läsa, tycker jag.
 



 

En dag i stallet

Gjorde detta bara för att testa, har sett andra göra sånt här hehe, mainstream.

Skriver inte så mycket vad som händer i stallet utan mest det viktiga runt om. Men ja, detta gör jag i princip varje!

Alicia

Har ganska stora mål med Alicia. Dock håller jag det för mig själv, än så länge. På lördag nu till helgen åker jag och Alicia på våran första tävling tillsammans. Vi hoppar 95 och 105. Inte högt, inga stora krav. Bara "känna på"starter. Få en bra rytm och hitta känslan. Har faktiskt bara haft henne i två veckor idag. Lärt känna henne massor, men har massor kvar lära känna henne. Tittills tycker jag om henne väldigt mycket! Jättetrevlig häst, verkligen! Mycket kunskap, kapacitet och framförallt vilja och glädje som utstrålar. En häst som ogillar t ex hoppning kan aldrig komma till toppen. Jag tror på henne och mig och är sååå här redo för våran resa tillsammans! 
 










 

Måndag morgon

Det bästa som finns är att vakna självmant. På en måndag liksom!? Bussen går halv elva, så har lång tid på mig. Åt även tacos till frukost hehe, resterna från igår såg så lockande ut i kylen hehe.. Gillar måndagar nu för tiden ;-)
 
Som sagt slutar jag skolan vid fyra idag och åker till stallet direkt efter och trimmar Alicia, sen plugg hela kvällen.. Puhh. Har samhällsprov på tisdag och det är en del! Demokrati bland annat, vilket jag faktiskt är lite intresserad av. 
 
Ledsen för kort inlägg, men trots den långa morgonen måste jag snabba mig iväg nu, hörs under dagen!
 

Hahah.. Bild brist denna morgon 
 

Ännu en vecka har gått

Jisses vad tiden går fort. Veckorna rusar ju iväg!? Mycket roligt har hänt i veckan men även lite mindre roliga. Insett att vissa människor har mindre på insidan än vad jag egelitgen trodde.. Massor av sådant. Man lär sig!

Har precis tagit en varm och härlig dusch. Är det bara jag som tänker på allt mellan himmel och jord när man står i duschen? Låta bekymmer bara rinna av. 

Ny vecka imorgon då! Imorgon går jag till fyra i skolan.. Dock börjar jag elva, vilket är extremt skönt med sovmorgon! Ska trimma Alicia efter skolan och sedan plugga inför samhällsprovet som är på tisdag. Mindre kul.. Men har halkat efter lite i skolan det sista , så ska ta igen nu! 
Ska lägga mig i sängen med nya lakan (bästa som finns!) och kolla på en av mina absolut favorit filmer, The Fault In Our Stars! 
Godnatt :-)))
Vet ej vad jag gör med mitt finger hahah...

Dagens ridpass

Liten snutt från idag. Fina fina tjejen!
 
 

Sista dagen på veckan

Har precis ätit frukost. Jag och Kristine som verkligen ut idag, igår kväl var verkligen kaos.. Asså vissa människor, man undrar ju.. Hur som helst så spenderade vi den mesta tiden med att kolla film igår och åt lite onyttigt hehe..
 
Igår så var jag extremt trött och Alicia hade ändå gått hela veckan.. Så vi tog det lugnt. Vi vandrade lite i ridhuset i typ 30 min och sträckte lite på benen i alla fall. Goa tjejen!
 
Nu ska vi åka till stallet och ska rida lite markarbete med bommar idag.. Efteråt åker nog jag och Kristine in till några kompisar och tillbringar nog eftermiddagen med dom. Sedan ska jag hem och pluggaaaa...
 
Hörs sen, dagen är under uppdatering
 
en bild på prinsessan igår


 

Seg lördag

Hej igen
Är såå trött efter igår.. Somnade vid 03.30, fast kul var det! Jag och Amanda sov hos Lisa.

Idag ska jag nog mest ta det lugnt, ska åka och rida Alicia snart och sedan ikväll så kommer Kristine och vi ska äta tacos med min familj. Mys fredag. 




New in

Äntligen har dessa pinglorna kommit. Fram och även bakskydd. Wiho
 
 

FÖR DET ÄR FREDAG!

Gomorgon!

Är superglad och även extremt trött. Det är fredag! Underbara dag<33
Idag så joggas Alicia lite lättare efter ett super pass för Christian igår, så fin var hon! Ska skirva ett inlägg om Alicia sedan. Hur planen är och hur långt vi kommit nu osv.. 
Ska äta middag med familjen idag och sedan ska jag åka in till göteborg med några i min klass och gå på en insparksfest som våran och en annan skola har anordnat. Blir nog en bra fredag. Hörs under dagen!
 
En saknad liten kille.. Ska försöka hinna åka ut till honom i helgen.
 
 

Torsdag

Hej allihop

Ska börja detta inlägget med en förklaring till er. Just nu är det extremt mycket i skolan, slutar sent , rida och sen plugga. Det är ett tufft schema. Nu går jag gymnasiet och inte på nån lekskola där man bara tog det lugnt haha, nu är det andra bullar. 
Har t ex två prov idag på matte och företagsekonomi..

Förutom allt sånt tråkigt då.. Idag rider jag dressyrlektion för Christian, ska göra det regnandet nu. Tror det kan hjälpa oss mycket , i och med att han känner Alicia väl sen innan. Detta kommer bli super! I går gick hon lite dressyr och hon var finfin.. I börjar var hon lite pigg och ville springa i den takten hon föredrog, men sedan lyssnade hon super och gick riktigt fint. I förrgår så skritta vi bara ut i 20-30 min som en vilodag efter hoppträningen för Malin i måndags, där hon var sååå fin!
Kommer blogga lite mer idag.. Så vi hörs!


En bild från igår. Såååå snygg hihi

Tuesday

Hej igen!
Andra dage i veckan då.. Tre dagar kvar till helgen.. Håll ut haha!
Idag ska jag direkt till stallet efter skolan och bara jogga Alicia lite lätt. Hon var så fin igår! Helt kär i hästen. Mycket gymnastik och styrka, så hon förtjänar att ta det lugnt idag. Jag har träningsvärk och säkert hon också. Ska även plugga en hel del ikväll också.. 
 
Skriver ett inlägg om hoppträningen sedan ikväll.. Ska ha lektion nu så vi hörs sen!

Mah homies


 

Träning för Malin nu

Lilla tjejen är taggad och glad! Kommer hem sent ikväll så seg uppdaterad blir det.. 



Alicia och sin Romeo

Gud vad hon gillar kille. I hagen bredvid, hihi söt! Gissa vem som har börjat brunsta.... 



Måndagsmorgon

Godmorgon!
Skulle skriva ett till inlägg igår egentligen .. Men somnade hehe!

Idag så ska jag först till skolan och sedan åka till Stenungsund för hoppträna för Malin. Slutar 15.50 och träningen börjar 17.30.. Så lite bråttom! 

Hinner inte skriva mycket mer nu för måste skynda mig! Hörs under dagen:-)


En bild från igår...

Kvällsmys

"Matte , jag vet att du har fler morötter!" 



Sista dagen på veckan

Godmorgon friends!
Vaknade för någon timma sen. Igår va jättekul med Erik, Amanda och Lisa.. Haha gjorde inte så mycket men kul var det i alla fall! 
 
Om en stund så kommer Emma i hennes gula lilla bil hihi och vi åker till stallet. Alicia ska bara ridas igenom lite lttare och sedan tänkte jag avsluta denna veckan med en liten uteritt. Bara skritt, men ändå mycjet miljöträning. Har ridit ut på henne innan och då har hon bara varit lugn och trygg. Så det låter som ett bra avslut på denna ridveckan. SKa rida igenom henne väl, för imorgon ska vi träna för Malin i Stenungsund direkt efter skolan. Hon är så bra! En av mina favorittränare hittills i alla fall. 
 
Ska även putsa utrustning, stövlar osv.. Städa skåpen, lite såntdär söndagsstäd. Funderar på att bada Alicia också.. Får se! Ikväll blir det nog lite plugg , annars bara ta det lugnt! Hoppas ni också får en bra söndag!
 
En bild från igår.. Torraste humors haha
 
 


Saturdaynight

Alicia var superfin! Lite pigg för det blåste (var ute i paddocken) men skötte sig riktigt bra! Nu ska jag åka och träffa några friends, hörs:*


Hoppträning för Christian 8/10

1000 år senare kommer inlägget då jag haft nada tid att fixa det.. Bättre sent än aldrig i guess.. 
 
Under uppvärmningen var hon superfin! Hon var glad och pigg. Gud vad jobbigt det var.. Christians uppvärningar är det jobbigaste på hela passet. Jag kämpade som ett as där uppe på hästryggen och jag helt slut (redan då haha) Ju mer jag släpper efter ju mer länger hon på på galppen, då den ska hållas ihop för att ha kvar spänsten och powern i den. Christian bara: "Galoppera Cicci, galoppera!" "Jag galopperar!" Kämpade på mitt bästa och hon gick super!
 
Sedan hoppade vi studs/ bågliknande bana. Hon var fin och viljan på top som vanligt. Om man kollar på klippen nedan för, när vi hoppar den lila oxern näst sista gången, så blir det ett "rättuppsprång". Det är verkligen uppenbart varför det blev som det blev där.. På långsidan släppte jag efter galoppen ( pga att jag var ganska trött haha) och då längde hon direkt och därmed kom vi lite fel på hindret. Helt mitt fel.. Hon ställer upp i alla lägen så såklart hoppade hon ändå och fortsatte framåt hihi. Insåg vad jag gjorde för fel och kom igen. Kämpade på långsidan och fick till en perfekt galopp, en ihopphållen galopp, fast med kraften i den kvar. Anridningen ur svängen och språnget blev perfekt, åven bågen efter. Sjukt nöjd med den sista rundan! 
Sedan när jag blir lite mer tränad när jag kommit igång, då jäklar, då ska hela rudan se ut så. Så alla ni som säger att ridningen inte är jobbigt.. Släng er i väggen haha! 
 
Ha på ljud, så hör ni att Christian säger exakt som skrivit.. "Hon ska galoppera hos dig!"
 
 

Lördagsmorgon

Hejsansvejsan
Har precis vaknat. Så himla skönt att sova ut, i alla fall efter denna hektiska veckan haha.. Dock så somnade jag i soffan med kläder och smink (värsta som finns) och utan filt eller täcke, så frös ihjäl haha.. När man inte blir buren till sägen under natten utan att man minns det, så är man inget barn längre..:( saknar det haha!

Ska till stallet sen vid mitt på dagen och rida stortjejen. Lite markarbete i paddocken var planen. Tänkte ta fram två bommar med 18/19 meter imellan och känna på att korta och länga. (Som på videon jag la ut härom dagen. Det är nog jätte nyttigt för oss, i och med att jag då lär mig hennes galopp bättre. Van vid små ponnyskutt hehe. Lite skillnad.
Innan jag åker till stallet så ska jag säga hejdå till min älskade pappa som åker i eftermiddag.. Inte kul alls. Men sånt är livet. Om cirka ett och ett halvt år kvar tills han kommer hem för gott. Nästa gång jag träffar honom är vid jul när jag åker ner. Det är tufft..

Ska äta frukost nu och tvätta av mig det här äckliga sminket haha ..

Bästa farsan i världshistorien 

Bloggfri fredagskväll

Ni förstår.. Pappa åker i morgon så vill inte spendera kvällen framför skärmen. Gonatt!


 Fölisen förut när vi hälsade på Hasse , gulle <3333

Fredag

Hej! Ska börja inlägget med ett litet förlåt.. Igår så hade jag gjort massor med tidsinställda för att jag visste att jag inte kunde blogga mycket igår under dagen. Såklart så konstrade det! Så himla typiskt.. Fixar hoppträning-inlägget idag istället och ska försöka blogga aktivt också!

Idag så åker jag och pappa direkt till Hasse efter skolan, saknat honom, lilla hjärtat! Efter det så åker jag till stallet och rider Alicia. Hon ska trimmas lite hårdare idag. Dressyr och lära känna henne mer står på schemat. Efter det så åker jag hem till pappa igen och vi ska ha filmkväll.. Tradition med revbensspjäll varje fredag, hihi. Han åker ju imorgon kväll.. Kommer sakna honom, eftersom jag inte kommer träffa honom fören jul nästs gång...  Vilket suger!

Men hörs under dagen!

Gosingen

Dålig morgon

Försov mig.. Fick springa till bussen osminkad som ett lik haha.. Vaknade även med en förkylning. That's life. 

Slutar skolan halv fyra idag och jag åker direkt efter skolan till stallet. Alicia ska joggas idag efter hoppträningen igår. Lite avspänt eftersom hon eventuellt har träningsvärk från igår. 
Ikväll blir det bara plugg.. Måste skriva klart en krönika, så det blir en sån härlig torsdagkväll.. Haha Gud vad jag klagar i detta inlägget, men om man försover sig 40 min så är man inte på topphumör haha! 


Dödstrött

Kom precis hem från hoppträningen.. Alicia var jättefin! Skriver ett inlägg om det imorgon. Nu SOVA..

Här är tre videobilder.. Shit asså hon hoppar nästan ur mig ut sadeln, drömtjejen<3 


 
 

Värt att se

Hör exkt vad han säger. Man är inte en duktigare ryttare för att man hoppar högt med sin häst. Det är en duktig häst som kan hoppa högt, och en duktig ryttare är att pricka rätt på hindren och hjälpa hästen så mycket som möjligt på vägen dit. Väldig lärorik video :)
 
 

Istid

Gud vad kallt det är idag! Frös ihjäl när jag gick till bussen, shit.. 

Idag så går jag i skolan från åtta till klockan fyra..  Alltså en lååång dag. Efter skolan så åker jag direkt till stallet. Ska hopptränaför Christian vid halv åtta, så åker kanske hem till mamma en stund innan. Känner mig så himla excited för denna träningen. Christian känner ju Licia jättebra sedan innan. Så det ska bli jätte roligt! Ska be pappa filma med:)

Ska även träna för Malin nu framöver är det tänkt, som ska bli jätte roligt! Hon är superduktig och hon känner Alicia bra, blandannat pågrund av att Alicia har stått(stog) hos Malin hela sommaren. Älskar hur Malin "undervisar", så himla bra! 

Ska snart gå av bussen så vi hörs under dagen, kramar!



Dagen

Hej igen! Har haft fullt upp hela dagen så inte kunnat uppdatera. Började ju skolan vid halv tio idag så var i stallet och tittade till Alicia. Hon trivs verkligen! Igår så var hon kolugn och bara marscherade in i Boxen och bara " jahopp här såg trevligt ut" och rullade sig direkt haha, sötis. Enkel och okomplicerat! 
Slutade skolan vid tolv, för att vi hade två håltimmor med samma lärare, så det  var riktigt skönt! 
Jag åkte till stallet direkt och fixade lite stuff och sen red jag Alicia. Hon var sååå fin! Börjar hitta mer och mer knappar nu och i slutet så var hon jättefin och mjuk, och hon lyssnade super! Lycklig hihi
Nu har jag suttit hemma och kollat på "orange is the new black" med min syster. Många har sagt att deb serien var bra, så vi var tvungna att testa den. Den var faktiskt bra och rolig.. 
Ska försöka kolla lite i spanska boken innan jag lägger mig. Har spanska prov imorgon.. Wiho. 

Säger godnatt nu med ett sista inlägg av de få som publicerats idag haha.. Imorgon ska jag och Alicia hoppträna för Christian, vilket är super kul. Taggad! 

Ska trycka näsan i spanskaboken nu, gonatt:))

Dagen i bilder 




Stolt pappa hihi



Tisdag

Godmorgon på er!
Gick upp extra tidigt idag, fast jag börjar skolan vid halv tio.. Jag ska nämligen hinna till stallet innan och se hur det är med Alicia. Haha så himla söt var hon igår när det första hon gjorde var att rulla sig i sin nyströdda box, haha gulle! Ska själv släppa ut henne i hagen imorgon och sedan åka till skolan. Slutar halv två idag vilket är sååå himla skönt! Då åker jag till stallet med all tid i världen! Ska även rida, wiho!

Var verkligen en händelserik dag igår alltså.. Hasse blev triangelmärkt och Alicia blev en i familjen. Denna sport är inte för latmaskar alltså! 
Nu ska jag cykla till bussen och åka till stallet, see u later





Låt mig presentera..

Min nya storhäst.. Alicia B!
Hon är 10 år och är efter Akribori!
 Gått samtliga 4,5 och 6 års championat med goda resultat.. 
 
Har provridit henne nu vid två tillfällen hos Malin Trollnäs och redan efter två gånger så känns det verkligen som handen i hansken! Alicia stog hos Malin för försäljning. Hennes förra ägare Anja har tävlat och fått placeringar upp till 1,30 , än så länge.
Jag har sett henne innan på träningar på mitt stall och redan då fått upp ögonen för henne. Jisses vilken häst! Hon och Anja flyger över 1.50 hinder som ingenting. Alicia har en otrolig hoppteknik och en enorm vilja och glädje.. Tror det var därför jag fastna för henne mest, just den viljan. Hon är otroligt välriden och kunnig. När jag provred första gången hade jag inte suttit i en sadel på riktigt på typ 3 månader. Eh ja träningsvärk dagen efter haha! I alla fall så blev jag sjukt impad. Malin bara: "om du vill komma fram i galopp så tänk galopp, om du vill komma fram i trav, tänk trav!* Gissa vad. Som att hästen läste ens tankar. Så himla känslig och välriden och hon kan verkligen minsta lilla hjälp. Min pappa, syster och jag tappade hakan haha.. Personligen tyckte jag att att vi var som gjorda för varandra. Inte bara jag dessutom, Malin sa det gång på gång och många andra i stallet där sa det också! Så roligt att höra! Ska även försöka fixa provridningsfilmerna pappa tog. Återkommer med det!
 
Jag tror verkligen på detta och jag tror att vi kan komma långt  med bra träning! Är så himla taggad inför detta. Fått igång min ridsportsgnista på nytt igen! Världens underbaraste känsla! 
 
Kan inte klaga på hennes utseende heller, kolla vilken skönhet! Kan verkligen inte fatta att hon nu står i en box i mitt stall och är min.. Sjukt! Efter alla nedförsbackar i mitt liv med Hasse och allt så är det svårt att förstå..  
 HON ÄR SÅ VÄLKOMMEN! 
 
-bild tagen från google. Alicia och Robin Ingvarsson på något unghäst championat! Kolla bara.. Dreggel!
 
 
 
 
 
 
Även två videos från när Anja tävlade henne! Superfina!
 
 

Nya stjärnan är hemma!

Fina prinsessan storntrivs! Äntligen:)))



Pensionerad ponny

Gick upp jätte tidigt imorse och vi åkte till veterinären med Hasse och triangelmärkte honom.. Gick hyfsat fort och det gjorde inte ont på honom, vilket var skönt. Så nu är han i stort sätt pensionerad, tolv år gammal. Visst det är jätte tråkigt, men i samband med att han fick skadan så var han ju inte ridbar redan då, så det blir inte nån jätte skillnad.. Skriver mer om detta ikväll!

Ikväll hämtar vi även min nya häst! Wiho :D släpper ett inlägg med en presentation om henne ikväll! 
Ha de g så hörs vi sen, efter skolan :)


Bby

Idag har jag hunnit med ALLT

Jiiiiisses... Har aldrig haft en sån här fullspäckad helg! Från tidig morgon till kväll. Denna ridsport... ;-) 
Okej det jag gjort idag är, målat klart boxen, besökte nya hästen ägare på Tjörn och fikade och hämtade grejer (riktigt trevliga måste jag säga!) , sedan åkte vi till pappas barndomsvän och grattade honom eftersom han fyllt 50, efter det så åkte vi till Uddevalla och gick loss på hööks och åt även på Torp.. Efter det så åkte vi till stallet och packade upp och ner typ 13931049 grejer, strödde boxen, fixade och trixade och gjordet fint för henne! Fattar ni eller? Är SMÅTT trött haha.. 
 
 
Imorgon blir det inte lika mycket som idag, men mycket grejer imorgon igen. Upp tidigt och lasta Hasse vid åtta.. Åka till veterinären.. och triangelmärka honom. Inte mer om det nu.. Men så är det! Efter det så ska jag stressa till skolan som börjar elva. Vi får också i bästa fall hem den nya hästen imorgon också! Som jag längtat!! Riktigt motiverad! 
 
Nu ska jag duscha och ääääntligen krypa ner i sängen och sova. Halvsover redan typ.. Godnatt!
 
Skillnad på boxen? Som jag och pappa kämpat...
 
 
 
 Före:
 
Efter: 
 
 
 

Snabbt hej

Vill bara säga att jag lever! Koer inte kunna blogga nästan något idag pågrund av att vi håller på att fixa och greja, åka på ärenden, kalas m.m ! Kortfattat så är dagens schema jäkla tight, bara så ni vet! 


Hos min prins




Matpaus

Idag har vi köpt nya grejer till den nya hästen, skrubbat och tvättat den nya boxen, städat alla skåpen i stallet, tagit med alla Hasses grejer hem! Skojar inte när jag säger att detta har tagit en evighet!! 
Vi åkte hem förut och tog en matpaus och nu sitter vi i bilen igen för att åka och börja måla väggarna i  boxen och sedan åka och hälsa på Hasse och se hur han mår! Jisses, det är verkligen full rulle nu! Hörs sen! 



Saturday

Idag vaknade jag med ett riktigt sotrt leede på läpparna. Storhästen gick igenom besiktignen igår och vi ska där med köpa henne! Vi hämtar henne på tisdag eller onsdag då jag även kommer presentera henne :D 
 
Pågrgund av gårdagens goda resultat kommer jag stå och måla en box idag hela dagen typ haha.. Fina hästar ska ha fina boxar. Men det är LÄTT värt! Hade kunnat måla 30 boxar för att få hem henne! Haha tror ni förstår att jag är riktigt glad och förväntansfull. ÄNTLIGEN!!!
 
Hörs under dagen! God morgon förresten!
 
 
 
 
 
 

Lyckan går åt rätt håll

Ni läste rätt!! Har med mig ett RIKTIGT JÄKLA BRA RESULTAT från hästbesiktningen.. Ni får läsa mer om detta imorgon , för nu ska detta firas med fredagsmys!
 / mega super duper glad cicci 



Slutat skolan

Kom precis hem till Derya nu. Så himla skönt att sluta skolan tidigt! Ända dagen  på hela veckan.. 

Pappa hämtar mig senare vid halv fem och sen åker vi till veterinären och besiktigar en häst.. Gud va nervös jag är seriöst..! 

 


För det är fredag!!

Finally fredag. Bästa dagen lätt. Idag så slutar jag skolan vid två och så senare vid fem så bär det av mot veterinären igen för besiktning på en speciell häst. 
På riktigt.. Jag vågar inte hoppas på nånting för mycket nu för tiden.. Så har inga skyhöga förväntningar, men jag hoppas över hela mitt hjärta ändå att den går igenom. Spännande dag och kan knappt bärga mig haha, men ska först ägna mig åt verkligheten och dra mig till skolan. Godmorgon! 



Något jag saknar

Är väl något uppenbart. Ridningen. Gå till stallet efter skolan i alla väder, varje årstid. Det sociala i stallet, alla kämpiga träningar, allt pyssel och putsning inför tävling, självklart tävlingarna, alla mål man klarar av och även de nya man sätter. Gud vad jag saknar detta. Det är verkligen detta jag brinner för!
 
Det känns inte riktigt som mig själv när går hem direkt efter skolan eller åker till någon kompis på en vardag och stannar där hela kvällen. Gud vad man kan fästa sig vid något.. och någon. Vet att Hasse har det hur bra som helst på sitt nya ställe, men om man har spenderat nästan alla dagar i snart tre år med honom, så känns det kind of weird. 
 
Kommer ihåg hur han alltid  hade ute huvudet genom boxdörrsluckan och hade koll på allt verkligen. Från att jag kom till stallet tills jag gick. 
Varje träning för Christian som började dåligt, var alltid de som slutade som de bästa. Då vi lärde oss massor. Hasse som verkligen alltid gjorde sitt bästa. Minns hur han verkligen blev ängslig och spänd när han insett att han misskött sig eller när vi missförstått varadra, haha lillen! En ponny på miljonen som verkligen är den snällaste ponnyn jag träffat.Han gillade berömmen och gjorde allt han gick för i det han älskade, att hoppa framför allt!
 
Säger en grej till er med häst eller ponny, eller ni som rider eller sysslar med djur, ta vara på den tiden! Njut av varje sekund, saker kan ändras hur snabbt som helst. Det vet jag ... Så klappa er själva på kinden och var medvetna om vilken tur ni har.
 
 
 
 
 

Torsdag

Godmorgon på er! Hinner inte blogga mycket nu, utan måste springa ut i regnet till bussen med Hunters på fötterna! Stövlar är så bra att springa i alltså.. Hörs sen!



Livets nedförsbackar

På måndag ska vi till veterinären med Hasse igen. Sista gången på väldigt länge. 
Hasse blir triangelmärkt. Vi kommer aldrig tävla igen. Han kommer adlige kunna vara en hopp ponny igen. Hans skada kommer aldrig klara av den belastningen igen. 
Visst är jag glad att han inte kommer ha ont längre, men samtidigt så kommer alla mål, all tid vi lagt, alla tårar och svett, så vi kämpat varit meningslöst. Jag vet att det inte är så egentligen , men Så känns det i alla fall. 
Varit en känslosam kväll, så ska gå och lägga mig nu, godnatt..

Världens finaste ponny. Love him





Underbar onsdag

Precis kommit hem till pappa. Han och min syster hämtade mig efter skolan och vi åkte vägen förbi hos Hasse. Gud vad jag har saknat min pappa! Han stannar lite mer än en vecka denna gången. Sen iväg till UAE igen.. 
 
Denna veckan tar hästbranschen stor del av pappas hemmavistelse. På fredag åker vi och besiktigar storhästen. Håller tummarna! Och på måndag är det vetrinären med Hasse. Hästfolk har sällan ledigt, mer sällan för pappor haha ;-) 
 
Ska iväg med familjen nu och handla och sedan äta. Lite familjetid med pappa har man saknat! 
Vi hörs såklart sen!
 
 
 

Bra dag idag

Åh, denna dagen har jag längtat efter! Pappa kommer hem idag och blir hemma en vecka! Han kommer och hämtar mig efter skolan redan. 
Direkt efter det åker vi till Hasse. Har inte varit där sen i torsdags.. Saknar honom, lilla skrutten.. 
Kvällen spenderas med min pappa och syster med någon film eller liknande. Super bra dag! 

Godmorgon / en glad Cicci !