Söndag

Det är söndag och solen lyser. Ganska kyligt, men solen är i alla fall framme!

Sov hos farmor och farfar inatt, som jag inte gjort på hur länge som helst. Jättemysigt att hälsa på. När jag och min syster var små var vi här jämnt alltså.. Nostalgi:-)

Idag ska Alicia markarbetas med lite bommar i paddocken, är planen. Lite teknik och lydnad.. Lite lydnad på den damen skadar aldrig ;-)

Räknat även ner dagarna tills pappa kommer hem.. Blir nog tokig snart av längtan hahah! Snart så!


- jag och en bild på när farmor var ung.. Kolla smilet, ögonen, allt.. Vem är vem haha?!

Lördag

Hej igen!
Var uppe tidigt imorse och jag var i stallet vid tio. Anja, Alicias gamla ryttare , och hennes mamma kom senare och hälsade på. Anja red lite och det gick super. Jättetrevliga människor och härlig förmiddag, trots sämre väder..

Nu är jag påväg till farmor och farfar med Elin och vi ska äta middag där. Jättelängesen jag träffade farmor. Favoriter:)





Thank God It's Friday

Kom knappt upp ur sängen i morse och svimmade nästan när jag reste mig- mensvärken från helvetet. Alltså råkade ta två Ipren (man får egentligen bara ta en) och smärtan avgick ändå inte.. Ni förstår haha.. Strandad i min egna säng. 

Stannade hemma och vilade mig. Sov gjorde jag också, så skönt!!
Och sååå skönt att det är fredag. 

Ikväll händer inte så mycket. Ska äta tacos med mamma och sedan kanske träffa en kompis. Rida ska jag också göra, eftersom min värk äntligen släppt nu. 



Plugget tar kål på mig

Har galet mycket i skolan nu... Tyvärr drabbas bloggen av det. Förlåt. Men om man vill ha hästar får man ligga i i skolan. Får man, så får man ge också.

Suttit och pluggat på ett prov spm vi har i morgon och nu är jag påväg till stallet för att longera stortjejen. Har en gaaaalen mensvärk så att jag kannor kunde resa mig från sängen. Tagit Ipren men inget hjälper... Det suger for real. Får ångest att knappt kunna röra sig.. Som tur är är att Alicia planerat skulle få en lite lugnare vecka.. :)



The BIG thing

Äntligen får jag berätta detta!! För många är det ingenting, men för mig är det allt verkligen! 
Min älskade pappa kommer hem, nästan ett år tidigare!!! 
Ändå sedan 2010 har pappa jobbat utomlands från och till. Nu är det slut på det och min pappa kommer för gott. Hör ni??? FÖR GOTT!!! 

Den 21 maj kommer pappa hem och jag flyttat till honom på dirren. 
För mig är detta jättemycket.. Svårt att förstå men att inte haft sin pappa permanent hemma på 5 år svider.. Välkommen hem älskade pappa!



Förlåt

Sry guys
Igår hade jag huuuur mycket som helst att göra så hörde inte av mig, tyvärr. 

Idag har jag haft nationella i svenska, som för övrigt gick bra! Slutar sent idag och åker till stallet och fixar för Alicia. Hon tog det lugnt igår och får även ta det lugnt idag, vilket hon förtjänar. 

Idag släpps även den grejen och är mer än taggad att beträtta. Jag är sååhäääär glad över det! 
Bloggar även om helgens resultat senare också.
Ha en bra tisdag :)



Nattupdate

Hallå nattugglor eller ni som läser detta imorgon:)

Var sent i stallet idag och gjorde iordning allt. Alicia kändes fin och vi avslutade ridpasset med en liten ute-skritt. Jag och Agnes putsade jättelänge och fixade iordning. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, och helt plötsligt var klockan halv elva.. Woops. Nu är det alltså läggdags som gäller och tidig uppgång imorgon! 
Natti

Min fina vän<3



Vårsol

Underbart väder, denna lördag. Alicia var jätteglad över vädret i alla fall! 

Varit hemma och pluggat idag.. Tråkigt nog, men måste man så måste man. Tog en liten paus för några timmar sedan och jag och mamma åkte och kolla på ponnytävling på stall troya.  Samma tävling som jag ska till imorgon. Gud.. Det väckte så mycket minnen och jag kommer ihåg sist jag var där med Hasse förra våren (även vår sista tävling) och han verkligen ägde på banen. Saknar! Men det var roligt att titta på igen, helt klart! 

Ikväll åker jag och Agnes upp till stallet och har en liten inför-tävling-myskväll. Det ska putsas, duschas, packas osv. Tar med lite gott, som vilken myslördag som helst, fast i hästmännisko-version.  Hur brukar ni förbereda er? 



Äntligen fredag

Längtat som ett as efter denna dagen- fredag. Kanske den bästa dagen på hela veckan. 
Slutar skolan tidigt idag och åker direkt till stallet och rider Alicia. Tänkte hoppa lite skutt idag inför söndag och bara rida igenom henne och känna på henne imorgon.
Igår räknade jag ut att det var nästan ett helt år sedan jag tävlade sist!! Med Hasse.. Första storhäst-tävlingen. Det sägs vara en stor skillnad.. Känns bra att slippa alla tykna ponnymammor och deras ännu bitchiga ungar haha ,drar inte alla över gränsen, men ni vet. Ponnytävligar i ett nötskal. Men det ska bli spännande! Hoppar låga klasser men vill hoppa det för att få in "tävlingskänslan" igen. Galet taggad för just det hehe ;-)
 
Minnen... 


 


Ledig kväll

Slutade två för att vi hade håltimma, så jäkla skönt. Avslutade dock skoldagen lite sämre pågrund av ett svenskatal som gick åt skogen.. Shit vad arg jag var.

Åkte i alla fall ut till Hasse sedan och hälsade på min prins. Nutte, vad jag saknat honom!!! Vi tog en promenad ute och sedan busade vi lite i ridhuset. Sam är hyfsat rund om magen nu hehe.. Så måste försöka banta ner honom lite på ett så "försiktigt" sätt då vi inte vet hur mycket benet ännu klarar av. Är så rädd att han ska bli halt igen.. 
Hur som helst var det underbart att pussa på min prins igen. 
Sedan åkte jag till häst nr 2. Hon fick sin vilodag idag då jag vill rida henne fredag, lördag innan söndagens tävling. Hon har dessutom varit i hagen hela dagen i solen och njutit, så mest skönt för henne att bars ta det lugnt idag. Precis som jag! 




Strålande humör

.. Och strålande sol!!! Hur underbart?

Idag är en vanlig torsdag. Går i skolan till fyra. Sedan efter skolan ska jag och farfar åka och hälsa på Hasse. Inte sett han sen innan lovet. Lille ponny-favoriten<3

Annars ska jag upp och rida Alicia i kväll och sedan gå ut och springa ikväll i det fina vädret, om jag orkar.

Godmorgon förresten!

Todays me(:



Vissa platser, vissa individer

Varit världens segaste dag idag, for real. Riktigt mörk och dyster dag+ utvecklingsamtal på det, haha! 
Efter skolan åkte jag hem och sov en stund, innan jag snackade med pappa i skype ett bra tag. Mycket på G som jag är mer än redo att berätta.. Snart hörni! 
 
Åkte i alla fall till stallet för att rida sessan. Hade inga extrema krav idag, utan bara att hon skulle lyssna på mig.. Med tanke på att hon körde sitt egna race lite på hoppträningen igår haha.. När hon blir så ivrig glömmer hon ibland helt enkelt av mig där uppe. Det blir som en liten mygga på en elefant, ni vet! Dock, så var hon jättefin idag! Hon lyssnade super på mina hjälper och i slutet gick hon som en klocka. Pigg, men lagom pigg. Skrittade sedan ut henne, för skiftande av underlag och även för att det blev fint väder med sol!
 
Idag nör jag kom till stallet var jag på sämsta humöret, men Alicia lyckas alltid muntra upp mig, gullan. Hon var extra gosig och gnäggade lite då och då. Sånt man bara inte kan motstå ;-) Dagen vände och jag åkte hem från stallet med ett leende på läpparna. Åh vad jag älskar den hästen.
 
Nu är jag mer än slut, så ska hoppa in i duschen och sedan sova, godnatt hörni:))
 
 
 
 
 

Onsdag

Idag är bara en allmän tråkig onsdag, regnig dessutom. Är trött och har utvecklingssamtal med.. Plus sämst humör, haha. Gud vad jag klagar! 

Humöret kommer gå upp när jag åker till stallet senare och har fått äta och vila lite.



Grym träning

Sitter i bilen från en grym träning. Jag red som en kratta i början... Blev skitsur på mig själv och skärpe mig rejält sista rundan som blev perfekt - Malins ord. Det kändes riktigt bra i slutet! Är riktigt nöjd trots det dåliga i början, men vafan träningar är ju till för att man ska lära sig. Tur att man har världens bästa tränare:)

Alicia var väldigt pigg och lite fööör ivrig i början.. Men det släppte sedan och hon var sådär lagom pigg. Grym är hon!

- bild från gammal träning 

Regnig morgon

Godmorgon:)

Gick upp tidigt imorse och gick ut och sprang. Jag är så himla otränad nu för tiden.. Men försöker bygga upp det igen! Tyckte det gick jättebra imorse och jag kämpade på med den sämsta kondisen nånsin, haha! 

Slutar skolan vid fyra, som vanligt. Sedan ikväll åker jag till Stenungsund och tränar för Malin. Taggad!!



Måndagar äger

Yes they do! Börjar sent och hinner stallet på morgonen och sedan efter skolan kan man göra det som behövs att göra: plugga eller träffa kompisar eller träna eller vara ta det lugnt, ja ni vet. 

Efter skolan idag så åkte Kristine med mig hem och nu har vi precis kommit hem från en lång powetwalk. Riktigt härligt i det fina soliga vädret! Ska bli mer mån om att komma ut och röra mig. Det är så himla uppfriskande! 

Ikväll ska jag bara upp till stallet en sista gång och pusta mina stövlar (som jag glömde putsa imorse, suck) och hämta lite smutstvätt. Träning för Malin imorgon och de ska bli superkul!





- en bild på mig och Agnes i skolan för, gillar henne<33

Morgonpigga

Hejhopp och gomorron!

Kom precis till skolan med Agnes. Hade en aningens bråttom hemma hos mig haha...

Gick redan upp vid sju och satt på hästen redan vid åtta. Red igenom henne inför hoppningen imorgon för Malin, hon kändes fin och det var riktigt kul att rida igen! 






Söndags-bio

Kom precis hem från bion. Var där med familjen och Kristine. Vi såg Insergent, ni vet i divergent-trillogin. Alltså ååååh vad bra de filmerna är, största fanet är jag! Riktigt bra var filmen och en mysig tid med de nära. 
 
Åkte aldrig till Hasse.. Pga lite saker, men åker dit imorgon eller på Onsdag istället. Saknar honom så!
 
Imorgon blir det tidig uppgång för att åka till stallet för att rida Alicia. Jisses, har inte ridit på nästan två veckor.. Det känns alltid konstigt att rida igen när man inte gjort det på ett tag. Men jag får vänja mig snabbt, för det är både träning på tisdag för Malin och tävling på söndag. 
 
Nu ska jag lägga mig och sova.. Min hjärna är fortfarande inställd i en annan tidszon, så klockan är egentligen 23.45 för mig haha .. Godnatt!
 
 


Hämtat sessan



Hemma

Vaknade precis efter jäkla god natts somn i min egna säng. Hur underbart är inte det då?
 
Idag ska vi hämta Alicia hos Malin. Som jag saknat henne!! Jag vet till 100% att hon har haft det bäst hos Malin, men man saknar henne något extremt ändå. Min bästa vän och arbetskamrat, 7 dagar i veckan ju. 
 
Men japp, dagen tillbringas nog för det mesta med mina hästar, då jag åker och hälsar på Hasse ikväll också. Jag ska ta med saxen nu och frisera honom, vilket kan behövas haha! 
 
 Träffade även frugan igår, saknat henne med!


 

Nionde April

 Hej igen!
 
Klockan är mitt i natten här nere.. Vad gör jag uppe? Jo, bloggar haha! Sånt man inte hinner på dagarna.. Hehe.
idag var vi på stranden för sista gången denna resan. Gråter. Jaja.. Back to reality och hemma-livet i Sverige. Saknar mina stora fyrbenta vänner och vänner. Och såklart min älskade mamma. 
Tiden här nere har varit underbar. Kunnat slappna av till 110% (som ni märkt på min uppdatering haha). Vet att Alicia har det bäst hos grymma Malin och att Malin och henne team är grymma på det de gör, så inte varit orolig det minsta at all. Tacksam! 
Både Alicia och Hasse ska bli bombade av pussar när jag kommer hem.
 
Imorgon åker jag, pappa och Elin in tkl Abu Dhabi och ser vad vi hittar på där. Sedan på kvällen kör pappa oss till flygplatshotellet och vi sover där. Planet på morgonen dagen där efter. Om denna resan gått fort...
Pappa kommer hem till Sverige igen i maj, längtar redan.
Har även fått reda på SÅHÄÄÄÄR bra nyheter och kan inte vänta på att få berätta för er. Lycklig Cicci:-)))
 
Kolla vad en kompis till mig skickade på Hasse. Nutte<33
 
 

"Just det.. Jag driver ju en blogg"

Hej folket! Ehm.. Ja, jag kan ju säga att jag njutit och lagt allt åt sidan så jag har i stort sett glömt av bloggen.. Och andra sociala medier. Det kallas koppla av och bara njuta av stunden. Det behövs verkligen ibland!
 
Här nere i värmen är det jättebra! Vi har shoppat lite, ätit god mat på favvo-resturangerna, solat & badat, åkt på lite äventyr. Ni förstår varför jag haft annat på hjärnan;-) 
 



Igår var vi på en spännande grej. Vi åkte en sväng till Dubai och åkte upp i världens högsta skyskrapa, Burj Khalifa.  Av alla gånger jag varit här (7 gånger) så har vi aldrig åkt upp i byggnaden. Så vi tänkte varför inte? Man kan ju inte ha bott här i flera år utan att ha gjort det!! Inte ens pappa hade gjort det, han som bor här. 
Hela 828 meter högt är det.. Helt galet! Vi åkte till våning 154 och JA galet högt var det. Upp till våningarna åkte vi hiss, som faktiskt var världens snabbaste hiss! Riktigt fort gick det. Och jag som redan har lätt för att få lock för öronen + förkylning.. japp ni kan ju gissa hur döv jag blev haha! Detta var i alla fall en fräck grej att göra. Kostade skjortan.. Men det är trots allt världens högsta byggnad. Bara Mount Everest kvar nu;-)
 
Kolla pp bilden nedanför.. Man ser knappt trafiken!
 




 
 
Idag har vi legat på stranden hela dagen, tog även flera härliga dopp i både havet och poolen. Åt gjorde vi också på stranden, semesterkänsla! När vi kom hem knödde sig hela familjen ner sig i soffan och kollade film, mys. 
Vad har ni hittat på på lovet?
 


 

Slappdag nr2

Hej bloggisar

Blev ändrade planer så vi åker inte till Damla just idag, utan någon annan dag denna vackan. 

Istället åkte vi till poolen och la oss i stolarna. Väldigt varmt idag, nästan 40 grader, så den mesta av tiden befinner vi oss i poolen och svalkar oss, så himla underbart! Detta stället är verkligen paradis.




Glad påsk

Hej!
Vill börja inlägget med ett litet förlåt.. För att jag varit frånvarande. Men jag skrev i förra inlägget att vi brukar ta de lugnt första dagarna och jag är ju faktiskt på semester. Så hoppas ni förstår :))

Vi har inte riktigt firat en riktig svensk påsk på några år.. Haha, eftersom vi befunnit oss här de senaste 3 åren. Men vi hade det mysigt idag i alla fall!

Först åkte vi ut till ett av mina favoritställen- hidden beach. Så otroligt mysigt ställe, helt tyst, bara ljudet av havet och fåglar. Finns nästan aldrig en människa där heller- varav namnet! 
Sedan körde pappa mig till Al Danat och där fick jag en liten spa-dag, med massage. 
Jag fick shiatsu(?)- massage över hela kroppen. Riktigt skönt och behövdes verkligen. Det knakade och brakade i hela kroppen haha! 
Är lite um efteråt och blev väldigt trött, men riktigt uppfriskande! Jag tyckte massören var jätteduktig.

Efteråt åkte jag, pappa och Elin till våran favvo- libanesresturang och åt våran variant av påskmiddag, som smakade drömskt! 

Riktigt mysig dag, helt klart:) imorgon åker vi hemifrån tidigt för att vi ska hinna med en färja till ön Dalma. Får se vad vi hittar på där.. Inte riktigt koll på vad vi ska göra där, hehe, men har hört att det är jättefint där!

Puss& gonatt 




Lökigt

Sov ut på riktigt idag. Kom hem till pappa sent igår.. Och bara slockna i sängen haha. 
Vi har precis varit och handlar mat och lite annat. Jättehärligt väder och värmen är underbar. Ganska svalt idag, runt 30 vinden, men sååå skönt. 

Idag blir det mest en chilldag, det brukar dag ett vara. Bara ta de lugnt och komma på plats liksom. 



Fast i Amsterdam

Godmorgon!

Igår när vi skulle åka från Landvetter så var nästan alla plan försenade, pågrund av någon orkan som hade härjat i Europa..

När vi äntligen kom till Amsterdam, så hade såklart vårat flight till Abu Dhabi gått. Men allt löste sig och vi fick sova på ett fint hotell med bra mat. Detta har hänt än gång innan, men då var det inget top notch hotell direkt. Det luktade ganja i det ganska så ruttna hotellet.. Mindre trevligt! Så därför tror jag att jag gillade läget mer när vi fick sova här på detta hotellet:)

Vårat plan till Abu Dhabi ska gå vid halv elva och sedan en lång dagsresa. Kommer nog stensova, så det kommer gå snabbt ändå. 
Hörs när vi landat!
/ tröttis


Ny lämnar vi Sverige

Sitter på flygplatsen nu och väntar på planet. Lite ont i halsen och tät i näsan, men annars fri från feber, vilket är skönt. 

Vi landar imorgon vid åtta (?) på morgonen, arabisk tid. Vi hörs när jag har landat igen! 




Pussar hejdå till min prins