Halloween's night

 
 
Heello
 
Har varit hemma ett tag och typ sov/chilla? haha.. Åkte till stallet vid typ ett och sen kom jag hem vid kanske fem. Jag red lite dressyr, testa gas och broms.. Och JA gasen funka haha! Efter det red jag ut och så skulle jag trava på en rak liten grusväg, men helt plötsligt kommer det två hästar galopperande förbi i en hage vid vägkanten och Hasse får såklart damp. Tribbade, nej studsade, runt med svansen uppe i vädret.. Till slut gick han nästan helt lugnt på hemvägen, haha knäppisen.
 
Det blev ingen halloweenfest idag i alla fall.. Men Alexandra kommer till mig och vi ska kolla skräckisar, hihi. Saknat henne.. Vi har inte träffats på hundra år, bara hon och jag, en såndär alexandraochcicci-kväll. Behöver en go kram och ett bra snack med min bästis.
Dagen slutar perfa, gonatt 💕
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thursday

 
 
Stallet nu
Orkar inte bilden haha..
 
 

Borta bra men hemma bäst

Hej allihopa!
Vet att jag inte har bloggat på typ, väldigt länge! Har seriöst bott hos Agnes i tre dagar nu haha.. Känns konstigt att vara hemma. Men i alla fall så sov jag och Eme över i söndags också. I söndags så kom Morten och Jacob också till Agnes och natten tills idag så sov jag och Morten hos Agnes. Jätte roliga dagar i alla fall!
 
Ikväll red jag ett lite lätt jogging-lösgörande pass på Hasse. SÅ fin va han! Snuttisen<3
 
Imorgon har jag mycket att göra, så måste lägga mig tidigt så att jag orkar. Min älskade mamma vet vilket humör jag får annars haha.. Inte lagt mig sådär jätte i tid på några dagar nu, så jag har typ vänt om dygnet. Inte bra, haha.
 
Puss
 
Snodde lite bilder från dom här dagarna från my friendo linnea:* Lagom sliten är jag på dom här bilderna..
 
 
 
 
 
 

God morgon

Hej hopp alla! 
Det var jättekul igår och asgött folk. 
Ska till stallet snart och fixa och rida..

Ikväll ska jag, Eme, Linnea och Agnes ha lite filmkväll och skräckisar;) 
Hörs 


 

Lov

As gött med lov! Det är lördag och livet leker på som det ska! Happieness<3
Idag måste jag hinna med massor med grejer..
* Klippa klart Hasse. Klipptehalva honom igår typ fast sen krångla klippmaskinen.. Kul men en halvt rakad häst! Unik på tävlingarna i alla fall ;)
* Rida Hasse över bommar och köra lite markarbete och lösgörande. Hårt pass idag.
* Träffa massa kompisar ikväll.. Wohoo taggad!
 
Ska ta bilder på Hasse idag nu när han är klippt. Han klipptes ju inte förra året..
 
Igår fick jag nog största chocken! Ända sen i våras så har det inte gått att ha klippmaskinen i närheten av Hasse.. Han kastar sig och ställer sig åt alla håll och kanter. Vi har jobbat med att just han ska lita på mig och faktiskt inse att klippmaskinen inte är farlig! Och nu, en halv år senare, så klipper jag honom utan problem. Till och med benen!! Med mycket tillit och kärlek funkar det mesta! Så glad blev jag! Alla i stallet, som visste hur han har hållit på, tappade typ hakan.
vi hörees
 
prinsen<3
 
 

Pussar gondatt

 

Allmänt trött

Ledsen att jag inte har bloggat, men har varit så himla trött! Inte trött fysiskt, men psykiskt haha.. Trött på skolan är absolut den största anledningen! Så extremt skoltrött. Himla tur att det är lov nästa vecka! Snacka vilken tajming..
 
Igår på hoppträningen gick det helt ok. I början va han väldigt pigg mot ett kryss man skulle hoppa i trav. I stället blev det lite galopp på stället, typ. Det släppte senare och träningen slutade väldigt bra. På övningarna tränade man lydnad och teknik. Jäkligt svårt allt det där, men behövligt.
 
Idag så gick Hasse ett litet joggingpass i låg form, jobbade super!
Nu ska jag gå ut och springa! Åt en hel del godis igår haha, för att vi kollade på film. Plus att Maxi sålde i kg för 30 spänn, så varför inte? ;)
 
hörs
 
 
 
 

Höstblås och pigg ponny

Hej!
Red ut en liten sväng idag på eftermiddagen. En pigg ponny i det blåsiga vädret. Även om det blåste så var det ganska varmt ute idag, 14 + liksom! Lite trav och någon galopp, sen avslutade jag med lite travövningar i manegen. Är super taggad inför hoppträningen imorgon. Så fint har gått nu!
 
Ska sätta mig och plugga in det sista inför teknikprovet imorgon, så god natt :)
 
 
 

Tävlingsmål och utveckling med Hasse

 

2013- Jag vill fortsätta med att få fina och stabila rundor i LC-LB ett litet tag till vi har "byggt klart grunden" och få in den rätta känslan. Tycker inte vi har fel känsla eller ostabila rundor, utan jag vill bara bygga på en bra grund. Viktigt. Innan året är slut vill jag att vi ska ha smakat på minst en LA.

 

2014- Innan 2014 är slut vill jag att vi ska ha fina rundor i LA och känna oss 100% säkra innan vi går in på Msv B klasserna. Innan året är slut vill jag att jag och Hasse ska ha ridit fina rundor i både LA och Msv B.

 

En grej jag vill berätta. Vi köpte Hasse för 1 år och 8 månader sen, men jag började hoppträna på riktigt förra hösten. I vintras var det första gången som jag tränade för Christian, min nuvarande tränare. Jag kan säga att vi har utvecklas väldigt fort i år! All kraft och all tid jag har lagt på sträva framåt. Från att hoppa en ponny som galopperade med sina minsta galoppsprång över 70 cm hinder, till att idag träna regelbundet på 1.20-1.30. Jag vet, det är inte höjden som räknas, men hallå? Vi hade inte ens kommit över ett 1.10 hinder med den galoppen och inställningen vi hade. Jag hade det sämsta självförtroendet och jag trodde inte att något kunde förbättras. Att det bara var som det var. Helt fel. Under detta året tillsammans har både jag och Hasse fått ett super självförtroende, båda gör allt vad vi kan på tävlingar och träningar, vi vill nå fram och alltid prestera vårt bästa och vi båda tycker det är jätte kul.

 

Sommaren (2012)  innan jag började hoppträna-

 
 
 Bilder från i somras fram till nu-

 

 
 
 
En hel del utveckling, eller hur? ;)
Efter att ha upplevt detta känns ingenting omöjligt typ.. haha
 
Finaste <3
 
 
 
 

 

                                                                                     

Hej hallå

Då var det tisdag igen. Ännu en lång skoldag, men inte så hemska lektioner som tur är.
Dagen ser ut som gårdagen i princip. Skola, sen stall och plugg. Idag har jag ordnat lite roligare tidsinställda inlägg som är lite roligare att läsa! :)
 
hörs
Jag och Alexandra bjuder på denna goingen haha!  Kaaoozz
 
 
 

Dagarna går fort

Just tvättat av en ansiktmask. Jätte skönt att fixa hyn lite extra ibland. Suttit och pluggat hela kvällen på ett fult teknikprov. Askul. Kan typ hela provet nu i all fall, vilket är bra.
 
Hasse gick super idag! Fick honom väldigt lösgjord i båda sidor. Även  galoppen var super avslappnad. Härligt! Avslutade med trav i låg form och lite fram/bakdelsvändningar och andra skolor i skritt. Ett jätte bra tips faktiskt. När du skrittar av och eller få hästen att hämta andan lite så är det jätte bra att göra massa skolor. Alltså inget jätte arbete med skänkelvikningar i arbetsform rätt över medellinjen, utan något lättare i en avslappnad form. Det hjälper så mycket i ridningen över huvudtaget. Om hästen inte är lösgjord så funkar typ inget.
 Good night :)

 
 
 

Monday

 
 
Hej alla goa och glada! Inte många som är på topphumör på en måndag, men men. Skolan måste man till ändå. Ännu värre är att jag slutar vid fyra. Kul måndag.
 
Efter skolan åker jag till stallet. Hasse går lösgörande och styrka i manegen. Jobba mycket med att bakbenen är motorer. Stretch och massage efter.
 
Är väl hemma vid sju och då blir det lite plugg, som vanligt. Ingen jätte kul dag. Men det är måndag, så det förklarar allt haha.
 
- Bild sen i vintras. Långhårig häst!
 

Little shopping

Två jeans från Dr Denim
 
Gosiga vantar och halsduk
 
Tre basic tröjor
 
En Dobber jacka , asgooo
 
Sveriges gosigaste mjukisar
 
+ lite annat som jag inte orkade fota..
 

Long day

Precis landat i mjukisbyxorna. Något jag längtat över hela dagen. Verkligen hela dagen. Efter en sån kväll igår och bli väckt av mamma klockan tio är man ju lagom pigg. Jag fick i alla fall gjort mycket idag. En hel del shopping och ett superpass på Hasse. Gick som en klocka, verkligen!
 
Kan visa allt inköp imorgon. Lovar längre och roligare inlägg imorgon, då jag kanske är piggare..Gonatt :)
 
såhär trött är jag nu haha
 
 
 
 
 

*Höst*

 

Lite shopping

Hej, readers! Jösses vilken statistik jag fick igår! Helt galet eftersom jag bara har bloggat i en dag haha..
 
Jaja, idag ska jag och mamma åka iväg till stenungsund lite för att hitta lite kläder och en jacka till mig. En del grejer mer också. Väldigt trött idag och huvudvärk. Kom hem sent igår, men kul var det!

När jag kommer hem så åker jag till stallet och rider Hasse.
 
Hörs seen, mamma ropar haha.
 
 
 

Bilder ifrån gårdagen

Alla bilder är tagna av duktiga Linnea! liinneasimonsson.blogg.se/
 
 

Veckans bästa dag

Det är fredagen!
Hej allihopa, allt bra eller? Jag mår i alla fall toppen. Ridningen går super och Hasse går som en klocka. Skolan fixar jag lätt! Hittills i alla fall haha.
 
Idag ska ska Hasse bara gå ett jogging-pass, eftersom vi hoppade några skutt igår. Kanske tar en liten sväng ute
eller joggar lite lätt i paddocken. Är väl hemma vid fem tiden och sen vid åtta ska jag ut med några kompisar. Kände att det hade varit lite tråkigt att vara hemma denna fredagen också. Var sjuk i en hel (!) vecka förra veckan, inklusive helgen. Inte jätte roligt alltså. Man får passa på nu innan det blir så där jätte kallt och tråkigt väder.
 
Hörs :)