Cicci tipsar- underlag i boxen

Tro mig , jag har testat det mesta när det gäller underlag i box! 
 
Halm- Serriöst finns det något hemskare? ;-) Typ "tog bara ut tre skotkärror idag!" Kan kännas jättemysigt när man har lagt på nytt och det är fluffigt och skönt, men annars bara minus! Tar hundra år att bli klar och är ännu värre med den äckliga bädden.. Plus att det är jättetungt att mocka i. Sen rensningen av bädden... Nightmare.. ;-)
 
Torv- Det är ganska lätt att mocka i. Men jag tycker det ser ganska orent ut. Alltså för det första ser det ut som jord och för det andra så om hästen trampar i sin skit så syns det ju inte eftersom torven är i samma färg som skiten.. Då blir det inte riktigt rent! Plus att jag tycker att det dammar som i h****** mycket! Astma nästa typ.. :/ Annars är torv ganska lätt att mocka i, inte tungt eller så. 
 
Spån- Helt ok. Men det tar hundra år i att mocka.. Helt serriöst. Om man har en grishäst som Hasse så är spån inte ett bra tips. Plus att när man har det i grepen tar det 32094 år innan allt rent åker igenom och det gör att man slösar mycket. Både pengar och man får lägga på spånbal jätteofta! 
 
Pellets- Ett ord för det. Bäst. Helt klart. Alltså spånpellets är det bästa jag provat! Tar max 10 minuter att mocka! Det bara rinner igenom grepen hur lätt som helst. Bädden blir jätte bra också! Det lägger sig som "kakor" och är lätt att "skala av". Det är enkelt och lätt. Och jag har en skitgris till häst i boxen! Men nu när jag har bytt underlag så han han börjat göra sina behov mer i högar och på kanten, han gillar verkligen det nya underlaget. Det ser rent och fräsht ut också. Finns inga minus med detta och det finns och köpa lite överallt, prisvärt. Bästa tipset!
 
 
(Ovan) - spån, när jag hade spån förut tog det ungefär 45 min - en timme att mocka. 
Nu tar det 5-10 minuter att mocka (i pellets) Det blir jätterent och behagligt för hästen! 
 

Postat av: Daniela Nilsson

torv blandat med pellets är också bra!
Och håller med.. halm.. uhh!

2013-02-10 - 20:46:38
Blogg/hemsida: http://nattstad.se/danielanilsson

Namn:

E-postadress: (Obligatorisk & osynlig)


Blogg/hemsida:


Kommentar:

Ladda ner en egen bloggdesign gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo