Ridsportens baksidor

Måste verkligen skriva om detta... Denna sport och livsstil, har som väldigt många andra sporter, baksidor. I ridsporten lär man sig handskas med dessa stora djur. Hästar som blivit uppfödda i närhet av människor är i stort sätt inte elaka, agressiva eller våldsamma på något sätt. Fine , en ponny nafsar dig i fickan efter mer godis, men en häst som haft bra vilkor i sitt liv, träffat på snälla människor, skulle aldrig göra en grej mot en mäniska med tanken att vara elak. Egentligen skulle dom ju kunna springa över en med deras flera hundra kilon, sparka dig i huvudet eller vad som helst. Men gör dem de?
 
Finns så extremt många människor som missbrukar just detta. Slår djuren, använder "plågsamma genvägar"  i ridningen som gör att hästen ska gå exakt så man vill. 
 
Nu ska jag berätta några utav mina egna sådana här upplevelser. 
Ibland kommer det en äldre dam till våran anläggning och lär ut dressyr. Hänger inte ut människan ( vilket jag över allt skulle vilja..) utan hennes namns förblir osagt. Jag har därmed all rätt med att skriva detta.  
 
För det första så gapar och skriker hon till sina elever. Exempel på repliker är: " KOM IGEN, DU KAN FÖR HELVETE INTE RIDA SÅDÄR, DU ÄR EN MES!" "SPARKA PÅ HONOM! UT MED TÅRNA OCH SPARKA HONOM MED SPORRARNA, SPARKA, SPARKA!" " SÅGA NER HONOM, SÅGA! HÄSTEN SER JU INTE KLOK UT NÄR HAN SPRINGER SÅ! SPARKA OCH SÅGA, FÖR HELVETE!" 
När man rider samtidigt som detta händer tänker man hela tiden på den stackarn tjejen på ponnyn som nästan gråter så mycket hon kämpar. Få höra att hon inte kan rida och att hon är värdelös på detdär! Hon ser ängslig ut och ponnyn lika så. Värst av allt är att mamma sitter bredvid. Hon sitter bredvid tränaren och bara sitter där när tränaren berättar om och om igen varför eleven ska göra så. 
Jag som mamma hade aldrig i hela mitt liv låtit mitt barn tränat för en sådan människa! Tränaren är ju rena mardrömmen. Har alltid fått lära mig att hitta samspel med hästen, få den gå rätt med hjälper och förståelse mellan människa och häst. ALDRIG våld. Detta är djurplågeri.
 
Utanför ridbanorna, uppe i stallet, har det även där hänt grejer. Vilket jag själv inte upplevt, men två av mina kompisar upplevt och varit med om. 
Samma elev och samma tränare. Den lilla tjej står och försöker få upp hästens ben för att kratsa ponnyns hov. Ponnyn lyfter inte benet. Då blir tränaren vansinning och slår hästen med en sopborste och sparkar på ponnyns ben. En kompis till mig ser detta och frågar vad tjutton hon håller på med? Då knuffar tränaren bort henne!! 
 
Att slå ett djur.. Alltså hur kan man? Hur hade hon känt sig om hon blev slagen med en sopkvast eller sparkad i sidorna om och om igen med sylvassa sporrar? Missbrukning om makt kallas det. 
 
Detta är bara ett fåtal av händelser som påträffat. Detta är helt sjuka grejer. Många på våran anläggning har bra koll på henne nu och jag kan säga att majoriteten INTE vill ha henne där. Nästa gång jag ser henna göra något illa, som att slå eller sparka en häst, då blir jag riktigt jävla sugen på att ta upp mobilen och filma som bevis. Djurplågeri är helt vansinnigt och även olagligt. Kan bli hur lätt som helst att anmäla henne. Vänta bara...
/ en riktigt arg Cicci
 
 


 


Namn:

E-postadress: (Obligatorisk & osynlig)


Blogg/hemsida:


Kommentar:

Ladda ner en egen bloggdesign gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo